Utbilda dig till hisstekniker/porttekniker hos Motum!

Hiss- och portbranschen är i stort behov av utbildade tekniker med modern kompetens. Arbetet som hiss- och porttekniker är ett praktiskt och omväxlande arbete där du är ute mycket på fältet och installerar, moderniserar och reparerar hissar och portar. Du får mycket eget ansvar och kan i stor mån planera ditt arbete själv.

Hösten 2022 startar Motum-koncernen upp en egen hiss- och portteknikerutbildning. Utbildningen är 1 år och består av både praktiska och teoretiska moment. Under utbildningen blir man som student visstidsanställd med lön i ett av Motums dotterbolag och efter godkänd utbildning kommer man att erbjudas anställning i samma bolag. Utbildningens praktiska moment kommer att utföras på anställningsorten medan de teoretiska delarna genomförs vid koncernens utbildningscenter, Motum Academy i Stockholm.
Första ansökningsomgången öppnar den 1 mars 2022 och själva utbildningen börjar i augusti 2022.
Vill du att vi meddelar dig när ansökningsomgången öppnats? Skicka mail till charlotte.teglgaard@motum.se

Om du har någon form av teknisk utbildning tillsammans med mycket praktisk erfarenhet av el och/eller mekanik samt lätt för att lära nya saker kan du i stället testa att söka dig direkt till ett av våra bolag. Välkommen att ta del av alla lediga jobb inom Motum-koncernen via denna länk

Hiss- och rulltrappstekniker, Xenter, Tumba

En annan väg är att söka sig till den ett-åriga Yh-utbildningen till hisstekniker som finns i Tumba. Här får man under 40 veckor på skolbänken och 13 veckors praktik på ett hissföretag lära sig grunderna i hissteknikeryrket. Läs mer om utbildningen på www.xenter.se.

Längd: 40 veckor varav 13 veckor Lärande i Arbete (LIA)
Plats: Xenter, Utbildningsvägen 3, Tumba
Nästa start: Hösten 2022.
Utbildningsledare: Jan Sätherlund, 0708 68 29 37 / jan.satherlund@botkyrka.se
Webbplats: https://www.xenter.se/utbildning/hisstekniker-och-rulltrappstekniker