Sara Walldén blir ny VD för Hissgruppen

Sara Walldén har utsetts till ny VD för Hissgruppen och tillträder tjänsten den 1 november 2023. Sara har lång erfarenhet från hissbranschen och är även VD för systerföretaget ITK Hiss AB med verksamhet i både Stockholm och Uppsala.

Sara har en gedigen bakgrund inom hissbranschen och har varit VD på ITK AB sedan 2017. År 2020 tog hon även över som VD för Uppsala Lyftservice som båda är en del av Motumkoncernen.

”Jag blev väldigt glad och hedrad när jag fick förfrågan att leda Hissgruppen framåt som VD. Det är en spännande tid för vår bransch och vi jobbar dagligen med att erbjuda våra kunder bättre lösningar. Den gemensamma kompetensen och erfarenheten som finns inom Hissgruppen, Uppsala Lyftservice och ITK kommer att stärka vår leveranskapacitet, bredda vårt tjänsteutbud och förbättra våra serviceerbjudanden. Jag ser fram emot att tillsammans med våra medarbetare bygga vidare på vår framgångsrika historia och erbjuda befintliga och nya kunder en ännu bättre kundupplevelse ”, säger Sara Walldén tillträdande VD på Hissgruppen.

”Vi är väldigt glada över att Sara vill axla rollen som VD för Hissgruppen. Vi ser att det finns flera synergier på den lokala marknaden som kan utvecklas framåt. Jag har haft förmånen att jobba tillsammans med Sara under mina år som koncernchef och vet att hon är rätt person att driva, utveckla och leda Hissgruppen till att nå nya höjder. Sara är en teamspelare som får med sig medarbetarna och visar goda resultat, berätta Fredrik Eliasson, Koncernchef på Motum.

Från den 1 november tar Sara över rodret från Peter Åman som idag är VD på Hissgruppen.

”Jag vill passa på att tacka Peter Åman som har tjänstgjort som VD för Hissgruppen under 4 år. Peter har varit en uppskattad ledare och kollega och nu får vi fortsätta följa hans utvecklingsresa på håll”, avslutar Fredrik.

För mer information, vänligen kontakta:

Vendela Dellner, Marknads- och Kommunikationschef på Motum

Tel: 0722- 99 72 86

E-post: vendela.dellner@motum.se